Ajankohtaista

Vuoden 2018 jäsenedut koosteena

Jos sinulla on kysyttävää eduista, lisätietoa saat yrityssuhdevastaavalta Jussi Aaltoselta tai muilta hallituksen jäseniltä!

Jäsenedut.png

Mainokset

Yritysyhteistyöuutisia: Laajis Urban Outdoors!

Puolueen tämän vuoden yritysyhteistyö on lähtenyt käyntiin uudella yhteistyökumppanilla joka on Laajis!

 

Puoluelaisilla on seuraavanlaisia etuja Laajiksessa:

 

Hiihtokeskuksessa talvikaudella 2017-18:

ARKISIN
3 tunnin lippu 15€/hlö (norm. 26€)
3 tunnin välinevuokra 15€/hlö (norm. 27€)

Seikkailupuistoon kesäkaudella 2018:
              Seikkailulippu 20€ (norm. 25€)

Edut saa opiskelijakorttia ja Puolue-tarraa näyttämällä.
Laajis toivottaa puoluelaiset lämpimästi tervetulleeksi myös seuraaviin tapahtumiinsa:
Student Night Laajis 31.1.
(Lasketteluilta huikein eduin ja After Ski – bileet!)
JA
Red Bull Crashed Ice Jyväskylä 3.2. Laajavuoressa.
HUOM! tänään tiistaina 30.1. ostetut liput kaksi yhden hinnalla!

YFI-laitoksen kopokooste 2017

Puolueen, Fokuksen, Mephiston ja SYY-Jyväskylän koulutuspoliittiset vastaavat eli kopot ovat kirjoittaneet yhteenvedon kuluneen vuoden kopotoiminnasta. Yhteenveto löytyy pdf-muodossa täältä.

Mainokset

Puolueohjelma II/2017

Vuoden 2017 toinen Puolueohjelma on nyt julkaistu ja se löytyy täältä. Puolueohjelman vanhemmat numerot löytyvät arkistosta.

Mainokset

Puolue ry:n hallitus 2018

Puolue valitsi syyskokouksessaan hallituksen vuodelle 2018:

 • Puheenjohtaja: Jaakko Havela
 • Varapuheenjohtaja: Santeri Kero

Hallituksen jäsenet:

 • Aleksis Sankari
 • Anna Mikkola
 • Elsa Peltola
 • Emilia Kautto
 • Henrik Wacker
 • Johannes Pasanen
 • Jussi Aaltonen
 • Juuso Laitinen
 • Karolina Aaltonen
 • Sani Suutari
Mainokset

Myös Puolue ry:ssä on tapahtunut seksuaalista häirintää

Myös Puolue ry:ssä on tapahtunut seksuaalista häirintää

Somessa on ollut viime viikot erittäin tärkeä #metoo-kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuuttamme seksuaalisesta häirinnästä ja sen yleisyydestä. Haluamme tuoda heti ilmi, ettemme hyväksy missään tilanteessa seksuaalista häirintää tai minkään muun tyyppistä häirintää, ahdistelua tai kiusaamista. Seksuaaliseen häirintään ei oikeuta mikään. Niin fyysinen, henkinen, verbaalinen tai miten tahansa muuten tapahtunut häirintä on täysin poikkeuksetta ehdottoman väärin.

Otamme ainejärjestössämme tapahtuneen seksuaalisen häirinnän erittäin vakavasti ja toivomme, että voimme jatkossa puuttua huomattavasti paremmin näihin tilanteisiin häirinnän lopettamiseksi. Kannustamme myös jokaista jäsentämme, ja toki ihan ketä tahansa järjestömme ulkopuolistakin, puuttumaan heti häirintätilanteisiin, mikäli tälläsia todistaa. Keneen tahansa hallituksen jäseneen voi olla täysin luottamuksellisesti yhteydessä jos on kokenut ahdistelua tai todistanut sitä. Käsittelemme nämä asiat asianmukaisesti niille kuuluvalla vakavuudella ja voimme tarvittaessa viedä asiaa eteenpäin JYYn sosiaalipoliittiselle asiantuntijalle. Teemme kaikkemme kitkeäksemme tälläisen käytöksen pois ainejärjestöstämme.

Ainejärjestömme tulee olla turvallinen paikka jokaiselle sen jäsenelle, joten puheenjohtajistomme ryhtyy pikimmiten yhteistyössä JYYn sopoasiantuntijan kanssa laatimaan ennaltaehkäisevää toimintasuunnitelmaa, jotta kenenkään ei tarvitsisi enää kokea tälläista. Häirintää kokeneille emme voi enää muuta kuin pyytää syvästi anteeksi, että tälläistä on päässyt koskaan tapahtumaan.

Jos asiasta on kysyttävää tai muuta sanottavaa voitte olla yhteydessä puheenjohtajaamme Miika Korpeen, varapuheenjohtaja Petra Sonniseen tai sosiaalipoliittiseen vastaavaan Maria Palmuun.

Miika Korpi, Puheenjohtaja
Petra Sonninen, Varapuheenjohtaja

Mainokset

Ainejärjestöjen kannanotosta seuraavat toimenpiteet

YFI-laitoksen kopot kävivät tapaamassa laitoksen johtoa ja muuta yliopiston henkilökuntaa tekemäämme kannanottoon liittyen. Tarkoituksena oli keskustella kannanotossa esittämistämme huolista ja toimenpide-ehdotuksista asioiden parantamiseksi. Saimme laitokselta hyvän vastaanoton kehittämisehdotuksillemme. Asioita lähdetään kehittämään seuraavilla toimenpiteillä:

➔ Ensi viikolla on alkamassa kuukausittain järjestettävät ohjauskioskit, joissa on paikalla henkilökuntaa vastailemassa opiskelijoiden kysymyksiin sekä keskustelemassa yleisesti opinnoista. Kioskit toimivat pop up-periaatteella, eli niissä voi käydä paikan päällä kysymässä opintoihin liittyviä kysymyksiä. Ensimmäinen ohjauskioski järjestetään 28.9. klo 8.15-10 ja se on tarkoitettu fukseille. Tulevat kioskit on suunnattu kaikille opiskelijoille, ja näistä pyritään ainejärjestöjen kautta välittämään tietoa eteenpäin.

➔ Tehostetaan tiedotusta ohjaustilaisuuksista ja tapaamisista. Myös ainejärjestöjä pyritään hyödyntämään tiedottamisessa.

➔ Laitos ei pysty itse vaikuttamaan henkilöstöresurssiongelmaan opinto-ohjauksessa, mutta ongelma on kuitenkin huomioitu myös ylemmillä tahoilla. Asiaa pyritään viemään edelleen eteenpäin.

➔ Opinto-ohjausta on pyritty suuntaamaan myös opintosuunnille. Jokaisessa opintosuunnassa on yhteyshenkilöitä, jotka antavat opinto-ohjausta opintojen sisältöihin liittyen ja opintojen suunnitteluun. Kyseiset henkilöt löydät täältä. Nettisivuille tulossa vielä informatiivisempi taulukko sen suhteen, keneen ottaa yhteyttä missäkin tilanteissa.

➔ Useat koulutussuunnittelijoille tulevat viestit koskevat opiskelijoiden tulevaisuutta ja työllistymistä. Opiskelijoiden urasuunnittelua varten ideoitiin tapahtumaa, jossa opiskelijat kokoontuisivat suunnittelemaan tulevaisuuttaan ja mahdollisia urapolkuja. Ideaa kehitellään.

➔ Harjoittelusta ja harjoittelukäytänteistä järjestetään opiskelijoille infotilaisuus marraskuun alussa. Harjoittelutyöryhmää pyritään myös elvyttämään uudestaan laitoksen puolesta. Harjoittelutyöryhmässä myös muiden työryhmien tavoin opiskelijaedustaja.

➔ Henkilökunta oli pahoillaan myöhästyneistä vastaavuustaulukoista, joiden julkaisemisen eteen he tekivät kovasti töitä. Opiskelijoille luvattiin pahoitella tapahtunutta vielä erillisellä viestillä.

➔ Jatkavien opiskelijoiden infotilaisuuden tallenne on tulossa saataville, jotta nekin opiskelijat, jotka eivät olleet paikalla infotilaisuudessa, voivat saada samat tiedot.

➔ Koulutussuunnittelijat saavat tällä hetkellä hyvin paljon samanlaisia kysymyksiä, jonka takia tallenteen yhteyteen tulossa UKK, eli usein kysytyt kysymykset. Kopot lupasivat toimittaa näitä kysymyksiä lisää koulutussuunnittelijoille.

Kopot olivat tyytyväisiä laitokselta saamaamme vastaanottoon ja rakentavaan keskusteluun. Ehdotuksistamme oltiin aidosti kiinnostuneita ja tulimme kuulluiksi. Laitos lupasi ryhtyä edellä mainittuihin toimenpiteisiin ja me puolestamme lupasimme auttaa laitosta esimerkiksi tiedotuksen kanssa, jotta opiskelijat löytäisivät helpommin tarvitsemansa tiedot. Näillä eväillä lähdemme yhdessä kehittämään asioita parempaan suuntaan!

Mainokset