Ajankohtaista

YFI-laitoksen kopokooste 2017

Puolueen, Fokuksen, Mephiston ja SYY-Jyväskylän koulutuspoliittiset vastaavat eli kopot ovat kirjoittaneet yhteenvedon kuluneen vuoden kopotoiminnasta. Yhteenveto löytyy pdf-muodossa täältä.

Mainokset

Myös Puolue ry:ssä on tapahtunut seksuaalista häirintää

Myös Puolue ry:ssä on tapahtunut seksuaalista häirintää

Somessa on ollut viime viikot erittäin tärkeä #metoo-kampanja, jonka tarkoituksena on lisätä tietoisuuttamme seksuaalisesta häirinnästä ja sen yleisyydestä. Haluamme tuoda heti ilmi, ettemme hyväksy missään tilanteessa seksuaalista häirintää tai minkään muun tyyppistä häirintää, ahdistelua tai kiusaamista. Seksuaaliseen häirintään ei oikeuta mikään. Niin fyysinen, henkinen, verbaalinen tai miten tahansa muuten tapahtunut häirintä on täysin poikkeuksetta ehdottoman väärin.

Otamme ainejärjestössämme tapahtuneen seksuaalisen häirinnän erittäin vakavasti ja toivomme, että voimme jatkossa puuttua huomattavasti paremmin näihin tilanteisiin häirinnän lopettamiseksi. Kannustamme myös jokaista jäsentämme, ja toki ihan ketä tahansa järjestömme ulkopuolistakin, puuttumaan heti häirintätilanteisiin, mikäli tälläsia todistaa. Keneen tahansa hallituksen jäseneen voi olla täysin luottamuksellisesti yhteydessä jos on kokenut ahdistelua tai todistanut sitä. Käsittelemme nämä asiat asianmukaisesti niille kuuluvalla vakavuudella ja voimme tarvittaessa viedä asiaa eteenpäin JYYn sosiaalipoliittiselle asiantuntijalle. Teemme kaikkemme kitkeäksemme tälläisen käytöksen pois ainejärjestöstämme.

Ainejärjestömme tulee olla turvallinen paikka jokaiselle sen jäsenelle, joten puheenjohtajistomme ryhtyy pikimmiten yhteistyössä JYYn sopoasiantuntijan kanssa laatimaan ennaltaehkäisevää toimintasuunnitelmaa, jotta kenenkään ei tarvitsisi enää kokea tälläista. Häirintää kokeneille emme voi enää muuta kuin pyytää syvästi anteeksi, että tälläistä on päässyt koskaan tapahtumaan.

Jos asiasta on kysyttävää tai muuta sanottavaa voitte olla yhteydessä puheenjohtajaamme Miika Korpeen, varapuheenjohtaja Petra Sonniseen tai sosiaalipoliittiseen vastaavaan Maria Palmuun.

Miika Korpi, Puheenjohtaja
Petra Sonninen, Varapuheenjohtaja

Ainejärjestöjen kannanotosta seuraavat toimenpiteet

YFI-laitoksen kopot kävivät tapaamassa laitoksen johtoa ja muuta yliopiston henkilökuntaa tekemäämme kannanottoon liittyen. Tarkoituksena oli keskustella kannanotossa esittämistämme huolista ja toimenpide-ehdotuksista asioiden parantamiseksi. Saimme laitokselta hyvän vastaanoton kehittämisehdotuksillemme. Asioita lähdetään kehittämään seuraavilla toimenpiteillä:

➔ Ensi viikolla on alkamassa kuukausittain järjestettävät ohjauskioskit, joissa on paikalla henkilökuntaa vastailemassa opiskelijoiden kysymyksiin sekä keskustelemassa yleisesti opinnoista. Kioskit toimivat pop up-periaatteella, eli niissä voi käydä paikan päällä kysymässä opintoihin liittyviä kysymyksiä. Ensimmäinen ohjauskioski järjestetään 28.9. klo 8.15-10 ja se on tarkoitettu fukseille. Tulevat kioskit on suunnattu kaikille opiskelijoille, ja näistä pyritään ainejärjestöjen kautta välittämään tietoa eteenpäin.

➔ Tehostetaan tiedotusta ohjaustilaisuuksista ja tapaamisista. Myös ainejärjestöjä pyritään hyödyntämään tiedottamisessa.

➔ Laitos ei pysty itse vaikuttamaan henkilöstöresurssiongelmaan opinto-ohjauksessa, mutta ongelma on kuitenkin huomioitu myös ylemmillä tahoilla. Asiaa pyritään viemään edelleen eteenpäin.

➔ Opinto-ohjausta on pyritty suuntaamaan myös opintosuunnille. Jokaisessa opintosuunnassa on yhteyshenkilöitä, jotka antavat opinto-ohjausta opintojen sisältöihin liittyen ja opintojen suunnitteluun. Kyseiset henkilöt löydät täältä. Nettisivuille tulossa vielä informatiivisempi taulukko sen suhteen, keneen ottaa yhteyttä missäkin tilanteissa.

➔ Useat koulutussuunnittelijoille tulevat viestit koskevat opiskelijoiden tulevaisuutta ja työllistymistä. Opiskelijoiden urasuunnittelua varten ideoitiin tapahtumaa, jossa opiskelijat kokoontuisivat suunnittelemaan tulevaisuuttaan ja mahdollisia urapolkuja. Ideaa kehitellään.

➔ Harjoittelusta ja harjoittelukäytänteistä järjestetään opiskelijoille infotilaisuus marraskuun alussa. Harjoittelutyöryhmää pyritään myös elvyttämään uudestaan laitoksen puolesta. Harjoittelutyöryhmässä myös muiden työryhmien tavoin opiskelijaedustaja.

➔ Henkilökunta oli pahoillaan myöhästyneistä vastaavuustaulukoista, joiden julkaisemisen eteen he tekivät kovasti töitä. Opiskelijoille luvattiin pahoitella tapahtunutta vielä erillisellä viestillä.

➔ Jatkavien opiskelijoiden infotilaisuuden tallenne on tulossa saataville, jotta nekin opiskelijat, jotka eivät olleet paikalla infotilaisuudessa, voivat saada samat tiedot.

➔ Koulutussuunnittelijat saavat tällä hetkellä hyvin paljon samanlaisia kysymyksiä, jonka takia tallenteen yhteyteen tulossa UKK, eli usein kysytyt kysymykset. Kopot lupasivat toimittaa näitä kysymyksiä lisää koulutussuunnittelijoille.

Kopot olivat tyytyväisiä laitokselta saamaamme vastaanottoon ja rakentavaan keskusteluun. Ehdotuksistamme oltiin aidosti kiinnostuneita ja tulimme kuulluiksi. Laitos lupasi ryhtyä edellä mainittuihin toimenpiteisiin ja me puolestamme lupasimme auttaa laitosta esimerkiksi tiedotuksen kanssa, jotta opiskelijat löytäisivät helpommin tarvitsemansa tiedot. Näillä eväillä lähdemme yhdessä kehittämään asioita parempaan suuntaan!

YFI:n fuksisyksy

Puolueen, Fokuksen ja Mephiston syksyn yhteiset tapahtumat:
29.8. Uusien ilta, Karaoke Bar Helmi
31.8. Fuksien saunailta, Opinkivi
3.9. YFI-piknik
5.9. Lautapeli-ilta
6.9. Yliopiston avajaiset
6.9. JYY:n avajaisbileet
7.9. Poikkitieteelliset haalaribileet
14.9. 3miot
20.9. Fuksiaiset
26.9. SYY-Jyväskylän uusien ilta, Opinkivi
27.9. Fuksisitsit
Lisätietoja ja mahdolliset muutokset Facebookissa: https://www.facebook.com/events/225337891327061/

Nämä ja muut puoluelaisten syksyn tapahtumat löytyvät myöstapahtumakalenterista, jonne uusia tapahtumia päivitetään sitä mukaa kun niistä saadaan sovittua.