Perinnetoimikunta

Puolue ry:n perinnetoimikunnan ohjesääntö

1 §

Puolue ry toimii Jyväskylän yliopiston valtio-opin opiskelijoiden henkisenä yhdyssiteenä ja kunniakkaana ainejärjestönä. Tämän ainejärjestön perinteitä vaalii Puolue ry:n perinnetoimikunta kaikessa toiminnassaan. Perinnetoimikunta ylläpitää Puolue ry:n perinteitä yhteistyössä Puoluehallituksen kanssa.

2 §

Perinnetoimikunnan puheenjohtaja (hovimarsalkka) ja jäsenet valitaan seuraavalle toimintavuodelle Puolue ry:n syyskokouksessa. Toimikunnan jäseniksi hyväksytään Puolue ry:n jäseniä ja alumneja.

3 §

Perinnetoimikunnan sisäinen arvojärjestys määräytyy yhteenlaskettujen Puolue ry:n jäsenyysvuosien ja hallituskausien mukaan. (Arvojärjestys pohjautuu löyhästi venäläiseen siviilivirkojen ja hovivirkamiesten rankijärjestykseen.) Sen arvoja ovat alimmasta ylimpään kollegisihteeri, kolleegiasessori, kamarijunkkari, kansleri, hovimarsalkka, salaneuvos ja todellinen salaneuvos. Näistä kaksi ylintä arvonimeä voidaan myöntää vain perinnetoimikunnan erityisestä harkinnasta.

4 §

Tunnusmerkit. Puolueella on oma lippu, jossa Puolue ry:n logo sinisellä pohjalla. Puolueella on jäsenmerkki (haalareissa kannettava kangasmerkki), jossa Puolue ry:n logo. Puolue ry:llä on omat haalarit, joiden väri on tummansininen, selässä tulee lukea ”ZOON POLITIKON”, sekä joko VALTA XX, tai VALTIO-OPPI XX (opintojen aloitusvuoden mukaisesti).

5 §

Perinnetoimikunta kokoontuu tarvittaessa hovimarsalkan niin katsoessa, sen jäsenten kokoontumista vaatiessa tai kun se on Puolue ry:n edun mukaista. Kuitenkin vähintään kahdesti vuodessa, vappuna (15.4 – 1.5.) ja pikkujoulukautena (1.10. – 18.12.). Kokoontumisissa sihteerinä toimii virkaiältään nuorin perinnetoimikunnan jäsen (kollegisihteeri).

6 §

Perinnetoimikunta nimeää vuosittain (Puolueen hallituksen suosituksesta) vapun aikana fuksien joukosta seuraavan vuoden Persehatun ja palkitsee tämän kunniakirjalla. Persehattu on toiminnallaan niittänyt kunniattomuutta ja mainetta puoluelaisten keskuudessa. Erityisenä taipumuksena Persehatulla on joutua mitä erikoisimpiin seikkailuihin ja kommelluksiin illanviettojen aikana.

Perinnetoimikunta nimeää vuosittain syyskokouksessa Puolueen hallituksen esityksestä maksimissaan yhden ”Vuoden Puolueaktiivin”. Tittelin kantaja on toiminut ainejärjestömme hyväksi jäsenyytensä aikana ja voi olla jo valmistunut maisteri. Myös laitoksen henkilökuntaan kuuluva henkilö voidaan palkita kunniakirjalla. Kuka tahansa ainejärjestön jäsen voi jättää esityksen Puolueaktiiviksi.

Perinnetoimikunta voi tarpeen mukaan luoda uusia arvonimiä ja palkintoja.

7 §

Olutsiepon ritarikunta. Puolue ry:n sisällä toimii maineikas ritarikunta, jonka tunnuksena merkki haalareissa. (Blasonointi: Kilpi nelijakoinen, oranssi-sininen; oransseissa kentissä kullanvärinen kahvallinen oluttuoppi valkoisella vaahdolla, sinisissä kentissä ruskea päihtyneen siepon pää valkoisilla kuplilla ja mustalla nokalla). Lisäksi tunnustetaan tämän alajaosto Kortepohjan Dokaajat, KDT, jonka päätavoitteena tulee olla uusien fuksien tutustuttaminen ämpärihumaltumisen saloihin sekä edistää opiskelijoiden keskuudessa esiintyvää hupsista-saatana –juomakulttuuria.

8 §

Perinnetoimikunta järjestää yhteistyössä Puolue ry:n hallituksen kanssa ainejärjestön perinteitä kunnioittavia tapahtumia. Vuosittain järjestettäviä tapahtumia ovat kuukausittaisten olut- ja kahvihetkien lisäksi, Minna Canthin Conthaus (19.3.), mökkireissu, pikkujoulut, akateemisesti arvokkaat vuosijuhlat, kesäleiri ja vaalipaneelit.

9 §

Puolue ei kaadu koskaan. Tämän varmistaminen on Puolue ry:n perinnetoimikunnan tärkein tehtävä.

 

Tämä ohjesääntö on hyväksytty Puolue ry:n syyskokouksessa 2014

Mainokset